Guesthouse Bonaire

Casa di Mario

Activiteiten

Wat kunt u allemaal ondernemen op Bonaire?

 

Duiken en snorkelen

Op Bonaire moet de economie het vooral hebben van het toerisme. Eén van grootste trekpleisters is de prachtige onderwaterwereld van het eiland. Het eiland noemt zichzelf “divers paradise” en ongeveer de helft van alle toeristen komst om te duiken of snorkelen. Er zijn vele voor duikers geselecteerde duiklocaties en snorkellocaties die vanaf de kust te bereiken zijn. Op het land geven gele keien de duiklocaties aan die vanaf de kust bereikbaar zijn.

STINAPA

Alle zee rond Bonaire en Klein Bonaire behoort tot het Bonaire National Marine Park (BNMP) een beschermd zeegebied tot een diepte van 60 meter. Ankeren en speervissen zijn verboden evenals het aanraken van koraal.

Alle scubaduikers dragen financieel bij aan het onderhoud van het park met een verplichte bijdrage van $ 45,-. Snorkelaars, sportvissers, windsurfers en andere  gebruikers van het BNMP betalen $ 25,-. Hiervoor krijgt men een plastic penning die te koop is bij duik- en watersportcentra. De penning is ook noodzakelijk voor het Washington Slagbaai Nationaal Park en samen met het toegangskaartje een jaar lang geldig.

Vissen

Op Bonaire kan gevist worden. Zowel vanaf de kust maar ook in de diepere wateren kan gevist worden op grote zeevissen zoals de wahoo, tonijn, marlijn of barracuda. Hele en halve dagtochten zijn te boeken of je kunt met een lokale visser op stap gaan. Meer info op: www.bonairefishing.com

Kajakken

Ook de mangroven van Bonaire vallen onder het beschermde marinepark. Aan de oostkust van Bonaire rond Lac Bay kun je met een kajak door de mysterieuze wereld van de mangroven peddelen. Kajaks zijn er te huur en je kunt er ook onder begeleiding kajakken.

Windsurfen

Aan de oostkant van Bonaire ligt de lagune Lac Bay. De regelmatige aanlandige wind en het rustige ondiepe water maken het dé windsurflocatie van Bonaire. Aan de zuidkant van de baai, bij Sorobon Beach zijn twee windsurfcentra: Jibe City en Bonaire Windsurf Place. Je kunt er windsurfmateriaal en kajaks huren en lessen nemen.

Kitesurfen

Op Bonaire zijn de winderige omstandigheden ideaal om te kitesurfen. Met behulp van opblaasbare en felgekleurde vliegers en speciale boards worden op het water ernorme snelheden gehaald. Meer informatie over kitesurfen is te vinden op www.kiteboardingbonaire.com

 

Washington Slagbaai Nationaal Park

Een uitstapje naar dit natuurreservaat mag niemand missen, het is Bonaire op zijn wildst. Er zijn autoroutes in het park uitgezet en ook een fietsroute. Ga op tijd op pad want vanaf bepaalde tijden zijn de lange routes gesloten.

 

Laatste update website: 7 mei 2022

Vogels kijken

Voor vogelaars is Bonaire een paradijs met meer dan 200 soorten waarvan een deel inheems en een deel op doorreis. Ongeveer 50 soorten broeden op Bonaire. De flamingo’s  zijn de meest opvallende. 

Maar ook parkieten, kolibries en de beschermde lora (geelvleugel-amazonepapegaai), de troepiaal en reigersoorten zijn er te spotten.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. Mario Dohmen